Cara Nak Buat Air Gula Pekat

Setelah sejuk bulat-bulatkan seperti biji guli. Tambah garam dan serbuk perasa.


Pin By Imagowijzer On Koleksi Resepi Mas Cotek Malay Food Cooking Recipes Indian Food Recipes

Jika nak tambah buah-buahan kering atau hirisan badam pun boelh.

. Sementara itu satukan rempah kari dan cili giling campurkan dengan sedikit airJadikan pes pekat. Jangan lupa menonton dan subscribe video penyediaannya di Azie Kitchen Youtube Channel di SINI. Tak nak santan pecah.

Gaul hingga rata dan bersalut. Kemudian masukkan asam keping ikan sayur bendi santan dan sedikit air. Warna kuahnya juga gelap dan sedikit pekat serta.

Masukkan bahan kisar tumis hingga agak garing sedikit. Ada 2 kaedah masak rendang iaitu bertumis dan tak bertumis dan kali ni Che Nom sediakan versi tumis sebab tgk Aunty Aini yang femes dengan rendangnya tu masak dgn Gordon Ramsey rendang daging style yang bertumis dan memang. Enter the email address you signed up with and well email you a reset link.

Ketepikan dan simpan lebihan inti. Buat peminat masakan berasakan mee dan berkuah juga kepada yang sukakan menu ringkas cepat dan mudah disediakanjom ikut cara Che Nom sediakan Mee Hailam yg sangat sedap rasanyaCiri-ciri utama mee hailam ialah kuahnya mesti banyak atau banjir kata orang. Tambahkan tepung dan gaul rata.

Cairkan buttercup dengan gula perang dalam kualiBila dah cair tutup api. Pastikan badam dibakar terlebih dahulu. Dah mendidih boleh tutup api.

Masak gula air dan daun pandan sampai gula larut dan sedikit pekat. Jom layan resipi dan cara penyediaannya di bawah ini kalau ada yang nak mencuba cara saya hari ini. Sudukan campuran cornflakes tadi ke dalam cawan kertas.

Panaskan sedikit minyak ke dalam periuk tumiskan bunga lawang kulit kayu manis dan pelaga hingga terbit bau. Air Garam dan gulaperasa Cara-Cara 1. Resepi sambal Cili padi cuka dan garam.

Kena selalu senduk-sendukkan kuah. Hi semua atas permintaan ramai kali ni Che Nom akan sediakan menu istimewa nisempena Aidilfitri yang bakal tiba tak berapa hari je lagi. Satukan semua bahan tepung bungkus dan kacakan dahulu sebelum buka api.

Masukkan kelapa dan gaul hingga sebati. Tengok kepekatan kuah kalau nak pekat bubuh santan lagi kalau nak cair sikit tambah air.


Pin On Resepi Kek


Pin Op Atkins


Pin On Asian Dessert


Pin By Mars Malek On Desserts Spicy Recipes Malaysian Dessert Asian Desserts

No comments for "Cara Nak Buat Air Gula Pekat"